Kauris

Kauris on yksi vanhimmista tunnetuista tähdistöistä. Se sijaitsee ekliptikalla, ja on yksi eläinradan kahdestatoista merkistä. Muinaiset babylonialaiset kutsuivat tätä tähdistöä "Vuohikalaksi" eriskummallisen muodon johdosta. Roomalaiset keksivät sille uuden nimen, alkaen nimittää sitä Kauriin tähdistöksi. Kauriilla on erityinen merkitys eläinradan tähtikuviona astrologiassa.
 
Kuvio ja sijainti:Kauris
Kaikki kaikessa, Kauris on kovin huomaamaton tähdistö, sillä vain kaksi sen tähteä ovat kirkkaampia kuin kokoluokka kolme. Helpoin tapa löytää Kauriin tähdistö on etsiä ensin kirkasta tähteä Etelän Kalasta ja Altairia Kotkan tähdistöstä. Kun olet löytänyt ne, kuvittele viiva niiden väliin. Juuri tämän kuvitteellisen viivan alapuolella näet Kauriin tähdistön.
 
Rektaskensio: 20t 05m – 21t 55m
Deklinaatio: -9 – -28°
 
Kirkkain tähti: Delta Capricorni (Deneb Algedi)
 
Mytologia:
Tämän päivän Kauris on eriskummallinen yhdistelmä, joka koostuu vuohesta ja kalasta, jonka alkuperä jäljittyy aina Gigantomachyn aikaan. Noihin aikoihin, olympialaiset taistelussa jättiläisiä vastaan pakenivat heitä ja muuttuivat eläimiksi naamioituakseen. Tällä tavalla Zeuksen vaimo Hera muuttui valkoiseksi lehmäksi ja Zeus itsensä lampaaksi.
 
Astrologinen merkitys: Kauriin taivaan alla syntyneitä ihmisiä pidetään velvollisuudentuntoisina ja vakavina. Valppautensa ja todellisuudentajunsa vuoksi he vaikuttavat joskus kovilta ihmisiltä. Kovan ulkokuoren alla on kuitenkin hyvin herkkiä ja lämpimiä ihmisiä. Kauriiden elementti on maa.
 
Paras havainnointiaika: Syksy
 
Naapuritähdistöt: Kotka, Jousimies, Mikroskooppi, Etelän Kala, Vesimies