Neitsyt

Neitsyt on poikkeuksellisen laaja tähdistö, joka sijaitsee suoraan ekliptikalla (rata, jota Aurinko seuraa vuoden aikana). Tämän takia tähdistö on yksi kahdestatoista eläinradan tähdistöstä. Sen yksi näyttävimmistä ominaisuuksista on laaja Virgon galaksiryhmä, joka koostuu noin kahdesta tuhannesta galaksista.
 
Kuvio ja sijainti:Neitsyt
Neitsyt on poikkeuksellisen laaja tähdistö, jonka kanssa samoissa suhteissa kilpailee vain Vesikäärmeen tähdistö. Neitsyt on asemissa Leijonan ja Vaa'an tähdistöjen välissä. Tässä joukossa Neitsyt näyttäytyy istuvassa asennossa olevalta naiselta.
 
Rektaskensio: 11t 37m – 15t 11m
Deklinaatio: -23 – +14°
 
Kirkkain tähti: Spica
 
Mytologia:
Neitsyen syntymätarinasta on kaksi suosittua myyttiä. Yhdessä kreikkalaisessa myytissä maanalaisen maailman jumala Hades kaappasi yhtenä päivänä Persephonen, hedelmällisyyden jumalattaren ja neitsyen. Hänen äiti Demeter yritti turhaan löytää häntä ja päätti lopulta pilata sadon epätoivossaan. Yrittäessän lepytellä häntä, Hades antoi Persephonen palata joka vuosi keväällä auttamaan häntä sadonkorjuussa. Tämä selittää Neitsyen näkyvyyden, sillä se on nähtävissä vain maaliskuusta elokuuhun joka vuosi. Neitsyt-teema jatkuu jumalatar Astraean tapauksessa, joka oli Zeuksen tytär, ja joka kyllästyi vanhan ukon sotiin ja päätti nousta taivaisiin muuttuen Neitsyen tähdistöksi, jossa hän pitää oikeuden punnuksia käsissään.
 
Astrologinen merkitys: Neitsyen tähtimerkki on Maan symboli, ja kuten kaikki Maan merkin alla syntyneet ihmiset, he ovat käytännönläheisiä ihmisiä. Erityisesti neitsyet pitävät järjestyksestä asioiden tekemisestä oikean kaavan mukaan. Heillä on taipumusta täydellisyyden tavoitteluun ja he eivät kestä kevytmielistä käytöstä.
 
Paras havainnointiaika: Kevät
 
Naapuritähdistöt: Leijona, Malja, Korppi, Merikäärme, Vaaka, Käärme, Karhunvartija