Krapu

Krapu, joka tunnetaan myös sen latinankielisellä nimellä Cancer, on ekliptikalta löytyvä tähdistö. Vuodesta 2002 lähtien aurinko on sijainnut tähdistössä heinäkuun 21. päivästä elokuun kymmenenteen päivään asti joka vuosi. Eläinradan merkkinä Kravulla on syvempiä astrologisia merkityksiä, jotka ohjaavat ihmisten kohtaloita.
 
Kuvio ja sijainti:Krapu
Krapu ottaa kahden peräkkäisen Y:n muodon, jotka ovat kiinni toisissaan pohjistaan. Sitä on hankala nähdä paljaalla silmällä, sillä se koostuu suhteellisen himmeistä tähdistä. Helpoin tapa löytää tähdistö on vetää kuvitteellinen viiva selvästi näkyvän Kaksosten (Kravusta oikealle) ja Leijonan välillä (vasemmalla puolella).
 
Rektaskensio: 7t 55m – 9t 20m
Deklinaatio: +7 – +33°
 
Kirkkain tähti: Beta Cancri (Altarf)
 
Mytologia:
Tähän astrologiseen merkkiin liittyy kiinnostava legenda. Sen mukaan Herakles, Zeuksen avioton poika, joutui taistelemaan vesikäärmettä vastaan. Taistelun aikana Hera, jumalien äiti, joka inhosi Heraklesta, lähetti julman kravun tappamaan hänet. Eläin puri Heraklesta kantapäähän, josta hän tuli vihaiseksi. Hän tarttui krapuun ja heitti sen ylös sellaisella voimalla, että se lensi korkealle taivaalle ja jäi niille sijoilleen, jossa näemme sen vielä tänäkin päivänä Kravun tähdistönä.
 
Astrologinen merkitys: Tämän merkin alla syntyneet ihmiset ovat hyvin herkkiä ja tunteellisia. Heitä pidetään sisäänpäinkääntyneinä ja ujoina, mutta samaan aikaan kyvykkäinä olemaan hyvin sosiaalisia ja empaattisia. He ovat varovaisia talousasioissa. Vesi on heidän elementti.
 
Paras havainnointiaika: Talvi
 
Naapuritähdistöt: Ilves, Kaksoset, Pieni Koira, Merikäärme, Leijona